Pet načina da proleće uđe u vaše cipele

By Katarina - 4/09/2018Hello Spring!
Proleće je doba kada se sve budi, cveta i raste. To je doba radosti, novih poleta i osunčanih dana. U proleće smo preplavljeni novom snagom i energijom, jer novi životni ciklus počinje. Nastavljamo starim stopama, ali sa novim nadama, i gazimo nove puteve koji će nas odvesti ko zna kuda.

1. Prolećno sređivanje/čišćenje prostora
Kako bismo se oslobodili stare energije, tople garderobe i zimske atmosfere, životni prostor je prvi od koga treba krenuti. Verujem u onu da je tvoj prostor onakav kakav si iznutra. Zato je proleće pravo vreme za detaljna čišćenja kuće. Držite se svojih rituala ako vam odgovaraju, a ja prvo krećem od klasičnog pospremanja prostora, pa zalazim u detalje. Sklanjam zimsku garderobu, na njeno mesto stavljam laganu prolećnu i letnju. Detaljima ukrašavam prostor, nekad su to nove kupljene sitnice, a nekad samo cveće koje oživi čitavu prostoriju. Volim ono u saksijama, kao i cveće u vazama, kojim su mi sada prepune prostorije.
Zimsku garderobu pregledam i, ako postoji nešto što odavno nisam nosila, sklanjam u stranu na gomilu. Savetujem vam da i toj garderobi nađete namenu. Mnogo iznošenu odnesite npr. u H&M i učestvujte u njihovoj akciji recikliranja. A manje nošenu možete pokloniti nekome, odneti u Crveni krst ili napraviti prodaju. Svaki od izbora je pravi, ali je najgora opcija samo je baciti.

2. Redovno vežbanje
Svaka aktivnost našem telu čini dobro. Odlučite sami da li će to biti redovne šetnje, brzo hodanje ili trčanje, možda vožnja biciklom. Dobar je izbor i odlazak u teretanu, na fitnes ili jogu. Vežbanje kod kuće je, takođe, preporučljivo. Važno je da se osećate dobro tokom i nakon te aktivnosti.
Ja biram aktivnosti prema raspoloženju i životnoj fazi u kojoj se nalazim, pa sam tako isprobala, kao i većina ljudi, sve ponuđene. I trudim se da uprkos poslu pronađem vreme za sebe.3. Izađite napolje
Može to biti zbog gore pomenutog vežbanja. Ali, može biti i zbog svakodnevnog odlaska do prodavnice, šetnje do grada ili parka. Organizujte izlet sa dragim ljudima, odlazak na ručak u baštu restorana sa prelepim pogledom. Meni ovakve sitnice i naizgled obične stvari puno znače i njima punim energiju i podižem raspoloženje

4. Unutrašnji mir
Jer nema ništa važnije od toga. Ponekad kažemo sami sebi i drugima "lako je to reći". Jeste lako reći, ponekad je teško i ostvariti, ali se može ostvariti. Kako je bitno da očistimo svoj životni prostor, tako je važno i da očistimo svoj um. Da iz njega izbacimo sve nepotrebne stvari, misli, događaje, osećaje. Da bismo imali mesta za nove radosti, za novu sreću, za nove ljude.  Unutrašnji mir ćete postići tako što čete biti iskreni prema sebi, razgovarati sa sobom, zaviriti u sebe i tako što ćete se menjati. Tako što ćete biti dobronamerni. Život nam vraća onoliko koliko dajemo. To je suština. 

5. Otkrijte nove stvari
U zavisnosti od vaših trenutnih interesovanja, uvek težite da budete bolja verzija sebe. Ovo je jedan od načina. A proleće je pravo vreme za to. 
Pogledajte koje to nove, ili stare u mom slučaju, filmove možete pogledati. Napravite spisak i krenite da uživate u filmskoj umetnosti. Ja, npr., nakon svakog odgledanog filma potražim i pročitam čitavu priču iza filma, od snimanja filma, preko glumaca, do same radnje. To je ono što godinama radim i bez čega ne prolazi nijedan od mojih odgledanih filmova.
Pretražite muziku na jutjubu i napravite svoje plejliste, uživajte u muzici. Ko zna na kakve zvuke i taktove ćete naleteti.
Pročitajte knjigu koja već dugo stoji na vašoj polici ili svratite do biblioteke. Saznajte koja je pozadina iza priče i potražite da li postoji film snimljen po knjizi. Svaka knjiga je otkrivanje novih svetova.
Imajte hobi. Toliko je toga što nam je dostupno i čime se možemo baviti u slobodno vreme. 
Otkrijte dekupaž ili neku sličnu radinost.
Sadite i gajite cveće.
Kupujte Politikin zabavnik. 
Pravite vision board. To je tabla na koju ćete nalepiti sve ono što želite da ostvarite u narednom periodu. Poenta je da mislite pozitivno i da krenete sa ostvarivanjem vaših želja.
Šijte, pletite i heklajte, zašto da ne.
Informišite se o (srpskoj) istoriji. Ona je nepresušni izvor zanimljivih informacija.
Ili izaberite nešto iz vaših sfera interesovanja. 

I, povrh svega, uživajte u proleću!Outfit:
Pink Coat - HERE
White Blouse - HERE
Shop @ Zaful


 • Share:

You Might Also Like

62 коментара

 1. Odličan tekst! <3 Dosta stvari radim od tvojih predloga i mogu ti reći da je to pravo blago, uživaš, imaš svoj mir i neki svoj izduvni ventil!

  ОдговориИзбриши
 2. Super post, odlični savjeti i slike. Posjeti moj blog ako želiš. :)

  Nestvarni svijet blogerke

  ОдговориИзбриши
 3. Kaput je divan i lepo ti pristaje! :)


  http://www.couture-case.com

  ОдговориИзбриши
 4. You look stunning in this outfit, love it!!
  www.recklessdiary.ru

  ОдговориИзбриши
 5. beautifull styling dear i love it,best wishes for you..

  https://clicknorder.pk online shopping in pakistan

  ОдговориИзбриши
 6. Odlične savjete si podijelila s nama, mogu reći da se držim većine njih te pokušavam da to bude tijekom cijele godine. Ništa bolje nego kad si fizički i mentalno zdrav :)

  Happy But Mess

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Da, u pravu si. Čitave godine je aktivnost bitna, a u proleće smo najpoletniji za nove stvari. :)

   Избриши
 7. Great post *_*

  Please, can you view and if posible leave a comment on my recent two posts:
  1. https://goo.gl/m1JVvi
  2. https://goo.gl/ab2YVx

  Kisses,
  Amra.

  ОдговориИзбриши
 8. very beautiful your pink coat
  love so much :)
  kiss

  https://fashionbyjeje.com/

  ОдговориИзбриши
 9. That coat is such a beautiful colour :)
  http://www.bauchlefashion.com/2018/04/the-6-cross-body-bags-you-cant-miss.html?epik=0jl4DE_IWH-9x&m=1

  ОдговориИзбриши
 10. It s so elegant and very soft color 😊
  deriasworld.com

  ОдговориИзбриши
 11. Predivan post draga :) dajes svima nama toliku motivaciju i vetar u ledja. svaka cast na svakoj ispisanoj reci <3

  ОдговориИзбриши
 12. odlični savjeti, tjelesna aktivnost je odličan način da se borimo protiv proljetnoga umora! Svježi zrak, malo sporta, čišćenje doma, sve to pomaže da se bolje osjećamo.

  Jako mi se sviđa ova roza jakna.

  ОдговориИзбриши
 13. Beautiful pictures! I really like your styling!
  Have a lovely day :)
  Rosanna x
  Rose's Rooftop

  ОдговориИзбриши
 14. So cute!
  Elise | www.elisebythepiece.com

  ОдговориИзбриши
 15. Post je stvarno predivan! U pravu si što se svega tiče. Ja obožavam proleće, jedno mi je od omiljenih godišnjih doba definitivno. :)
  Kaput mi se takože mnogo dopada, boja je divna. ♥

  Zapratila sam te. :)♥
  My blog: Alexanic
  < New post

  ОдговориИзбриши
 16. Nice coat! I love it!
  xx

  www.trendsgalleryblog.blogspot.com

  ОдговориИзбриши
 17. Slažem se za to da je aktivnost super ❤. Tadje mnogo super saveta za ubijanje dosade.

  ОдговориИзбриши
 18. This coat is stunning! I love it :-*


  Melanie / www.goldzeitblog.de

  ОдговориИзбриши
 19. Thanks a lot :D

  this jacket is amazing my friend :)

  NEW OUTFIT POST | BREAK DOWN: It was a week too complicated!
  InstagramFacebook Official PageMiguel Gouveia / Blog Pieces Of Me :D

  ОдговориИзбриши